2020 - pågående


Kunde:
Direktoratet for forvaltning og økonomi (DFØ)

I flere omganger har DFØ invitert kull på 25 deltakere fra ulike departementer til å lære om, og jobbe med, utforskede metoder for å løse tverrgående problemer. Capto har bistått i både planlegging av Oppdragslaboratoriet, og bistår DFØ i gjennomføringen.

Hva var utfordringen?

Departementsstrategien fra 2021 peker på at forvaltningens grundige og mer tradisjonelle arbeidsmåter må suppleres med nye og mer utforskende arbeidsmåter. De ansatte trenger en utvidet verktøykasse og styrket kompetanse for å lykkes med samarbeid på tvers av sektorer og fagområder. Forvaltningskulturen må dreies i retning av mer utforsking, eksperimentering og innovasjon.

Hva gjorde vi for kunden?

I utviklingen av Oppdragslaboratoriet har felles utforsking, samarbeid i praksis og refleksjon stått sentralt. Utvalget av innhold og metodikk er både inspirert av designfeltet og policylab-tradisjonen, men lyktes i stor grad fordi opplegget er rigget på en måte som var tilpasset målgruppens roller, rammebetingelser og kontekst. Gjennom aksjonslæring blir opplegget hele tiden endret og forbedret i takt med tilbakemeldinger fra DFØ-/leverandørteamet og tilbakemeldinger fra deltakerne.

Capto bidro med innsikt i departementenes arbeidsformer og samfunnsoppdrag, og brukte dette til å sette sammen metodepakke som både underbygger rollen departementene har og som peker framover mot en mer moderne og innovativ arbeidsform. I gjennomføringen av samlingene bidrar Captos konsulent med faglige innlegg og veiledning av de enkelte oppdragsgruppene i metoder som endringsteori, strategisk framsyn og innovasjonsledelse.

Previous
Previous

Open Earth Platform Initiative (OpenEPI) - mulighetsstudie

Next
Next

Tverrsektoriell styring og utvikling av sammenhengende tjenester – hvordan lykkes vi?